Biffgryte med scampi
2 porsjoner
200 g biff av ytrefilet storfe 6 stk. scampi 3 stk. tomat 1 stk. løk 1 båt. hvitløk ¼ ts kajennepepper ½ ts salt 1 ts sukker 1 ts tørket basilikum ½ ts chilipulver ¼ pk. tagliatelle
Slik gjør du:
1. Kok opp en panne med vann og slipp tomatene oppi når vannet koker. Ta opp tomatene etter ca. 1/2 minutt og ta av skallet. 2. Varm opp oljen i en jerngryte. Skjær kjøttet i litt store biter og brun lett, ca. 1-1,5 min. Legg kjøttet til side og fres scampien. 3. Legg deretter tomatene over i oljen (samme som du stekte kjøttet i) grovhakk løken og hvitløken og ha i sammen med tomatene. 4. Tilsett kajennepepper, basilikum, salt og sukker. La dette småkoke ca. 30 minutter, smak til med ekstra chilipulver mot slutten, kjøttbitene koke med de siste 5 minuttene.
Serveres med tagliatelle og nybakt, varmt middelhavsbrød.
|