Bilde mangler

Roastbiff

4 porsjoner

800 g flatbiff av storfe eller mørbrad
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør til steking




Slik gjør du:

1. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
2. Brun kjøttet i smør rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
3. Stekes i ovnen på 175° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60° C er den rosa.
4. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsakblanding og sjysaus eller rødvinsaus. Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, picles, rå løk, potetsalat m.m

Brukernavn:

Passord:





Glemt passordet ditt?

 
     
   
Utvikling: Neoweb og IT-forlaget, Design: Melvær & Lien