Oksestek
6 porsjoner
ca 1 1/2 Kg surret stek 2 ts salt 1 ts pepper 1 løk 2 gulrøtter 5 dl vann
Slik gjør du:
1. Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
2. Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.
3. Sett den i forvarmet stekeovn på 175°C. Etter ca 1/2 Time helles vann i forma. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.
4. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65°C er steken rosa inni. Ved 70°C er snittflaten grå.
5. La steken hvile ca 15 min før du skjærer den i skiver.
Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til sammen med rødvinssaus eller sjysaus. Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.
|