Bilde mangler

Oksestek

6 porsjoner

ca 1 1/2 Kg surret stek
2 ts salt
1 ts pepper
1 løk
2 gulrøtter
5 dl vann




Slik gjør du:

1. Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.

2. Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.

3. Sett den i forvarmet stekeovn på 175°C. Etter ca 1/2 Time helles vann i forma. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.

4. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65°C er steken rosa inni. Ved 70°C er snittflaten grå.

5. La steken hvile ca 15 min før du skjærer den i skiver.

Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til sammen med rødvinssaus eller sjysaus. Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.

Brukernavn:

Passord:





Glemt passordet ditt?

 
     
   
Utvikling: Neoweb og IT-forlaget, Design: Melvær & Lien