Bilde mangler

Gulasjsuppe

4 porsjoner

Dette er en klassisk ungarsk suppe. Den finnes i mange varianter selv om variasjonene ofte er små.

600 g bog i biter ca. 2 x 2 cm
2 løk i biter
2 ss smør
1 ss paprikapulver
1 ss tomatpure
1 ss eddik
1 båt hvitløk
2 ts salt
1/2 ts merian
1/4 ts karve
12 dl vann
4 poteter i terninger




Slik gjør du:

1. Fres løken litt i smøret, tilsett paprikapulveret og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian og karve.

2. Hell på halvparten av vannet og la det trekke under lokk ca. 45 minutter på svak varme.

3. Tilsett poteter og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker.

Serveres med brød.

Brukernavn:

Passord:





Glemt passordet ditt?

 
     
   
Utvikling: Neoweb og IT-forlaget, Design: Melvær & Lien