Kjøttgryte fra Burgund
4 porsjoner
700 g benfritt storfekjøtt av høyrygg eller bog 2 ss smør 1 ½ ts salt ½ ts pepper 4 dl rødvin 3 dl kjøttkraft 1 stk. laurbærblad 1 ts tørket timian 2 stk. gulrot 10 stk. sjalottløk 150 g bacon 200 g sopp
Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøtt i en gryte og dryss over salt og pepper.
2. Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
3. Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
4. Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
|