Bilde mangler

Koking av kraft

4 porsjoner

1 kg kokekjøtt som f.eks bog eller høyrygg
1 ½ l vann
2 ts salt
1 stk. løk
2 ts hel pepper
2 ss friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)




Slik gjør du:

1. Beregn ca. 11/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt.

2. Legg i kjøttet og kok opp på nytt.

3. Skum godt av, slik at kraften blir klar.

4. Tilsett hel pepper, noen skiver løk og urtene. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker på ca. 80° C.

La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer. Knyt urtene sammen med hyssing og la dem trekke sammen med kjøttet for å gi god smak til kraften.

Brukernavn:

Passord:





Glemt passordet ditt?

 
     
   
Utvikling: Neoweb og IT-forlaget, Design: Melvær & Lien